Bolognese on roe deer and smoked bacon

Bolognese-sås på rådjur och rökt bacon

Det här är en lyxversion av en italiensk klassiker; bolognese-sås. Här görs den på magert men smakrikt kött, som kompletteras av rökt bacon. En suverän kombination!

Skriv ut
Portioner 4

Ingredienser

  • 800 g rådjursstek
  • 300 g rökt sidfläsk
  • 4 msk kalvfond
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  • Mal rådjurskött tillsammans med sidfläsk i en köttkvarn.
    Bolognese ingredients
  • Hacka löken fint och stek i smör i en stekpanna. Flytta sen över löken i en större kastrull.
  • Dela köttfärsen i två delar, och stek en del i taget. Detta för att få bra stekyta, istället för att koka färsen i stekpannan.
  • När den är stekt läggs den i den större kastrullen också. Häll ner fonden, tomatpurén, kryddor och grädde och låt det sjuda i 10 minuter. Servera med en fräsch pasta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating