Här är ytterligare en version på en s.k. BBQ Fatty. Jag använder dovhjortsfärs, och lindar in den i bacon. Den här har också lite chili, för att få lite sting. Superenkelt, och med riktigt god smak.

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg hjortfärs
1 tsk spiskummin
0.5 tsk salt
1 tsk chili-flarn
1 pkt bacon
1-2 dl riven ost

Gör så här

Blanda kryddorna i färsen. Platta ut färsen på en plan yta som är täckt med plastfolie. Forma en rektangel som är ca 1.5 cm tjock. Fördela ost jämt över ytan, och rulla sen ihop den från ena ändan med hjälp av plastfolien. När den är helt ihoprullad virar man bacon runt. Var försiktig med att plocka upp den, då den lätt går av på mitten innan den är tillagad.

Fatty med osten applicerad.

Fatty med osten applicerad.

Fattyn ihoprullad.

Fattyn ihoprullad.

Fattyn är färdig, dags att vira in den för vila.

Fattyn är färdig, dags att vira in den för vila.

Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 110-130° C. Lägg i några träbitar för rökning om du vill. Lägg rullen på gallret, och sätt termometern i den tjockaste delen. Grilla tills innertemperaturen är 65° C. Ta av den från grillen, vira in i aluminiumfolie och en handduk och låt den vila i 10-20 minuter innan den serveras.