Viktig information

På grund av rådande omvärldsläge och Covid-19 är alla kurstillfällen för närvarande inställda. Vi återkommer när det blir aktuellt igen.

Mvh Henrik “Hank” Oscarsson

Hank’s True BBQ erbjuder tre kurser:

  1. Fredagsgrill, halvdag
  2. Barbecue från grunden, heldag
  3. Brisket bonanza, heldag

Läs mer om kurserna nedan. Platsbiljett köper man i vår webb-butik. När kurstillfällen är bokade finns de tillgängliga för köp. Finns inget kurstillfälle finns det heller ingen produkt, vänligen titta in igen senare.

I alla kurser ingår all mat och tillbehör.

Egna Önskemål?

Läst igenom kurs-beskrivningarna nedan, men saknar något. Har du egna önskemål om vad som borde ingå? Vi vill väldigt gärna veta! Skriv några rader nedan och skicka in!

Vänligen fyll i din epost så vi kan ta kontakt för mer information eller förtydligande om det behövs.

1. Fredagsgrill, halvdag

Barbecue-kurs - Fredagsgrill
Barbecue-kurs – Fredagsgrill

Omfattning och nivå

Kursen är en halvdagskurs (eftermiddag). Detta är en kurs som täcker grunderna, men fokuserar på att tillaga ett antal olika rätter på grillen. Vi använder både indirekt värme och rök, och direkt grill. Fokus är på att utöka sin grill-repertoar och ha kul vid grillen. Ett perfekt sätt att inleda helgen!

Förkunskaper

Inga speciella.

Att ta med/förbereda

Oömma kläder och skor, men i övrigt inget speciellt.

Genomförande

Vi tänder upp grillarna på en gång och tillagar ett antal rätter som vi äter allteftersom. Det blir både teori, praktik och praktiska tips.

Plats

Kursen genomförs hos South Side BBQJuvelerarvägen 47 i Hägersten. Kolla i vår webb-butik vad som gäller för just den kursen du är intresserad av.


2. Barbecue från grunden, heldag

Barbecue-kurs - Barbecue från grunden
Barbecue-kurs – Barbecue från grunden

Omfattning och nivå

Kursen är en heldagskurs. Detta är en gedigen kurs som inte bara täcker grunderna utan går djupare än så. Vi kommer dock inte att använda en s.k. offset smoker, utan det handlar om att lära sig äkta barbecue med den grill man har hemma.

Förkunskaper

Inga speciella. Kom som du är och var med på en rolig och faktaspäckad mat-resa som ger dig både ny kunskap och inspiration.

Att ta med/förbereda

Eftersom vi kommer att vara utomhus hela dagen är varma (och oömma) kläder bra att ha (även om vi är nära grillarna). Drick mycket vätska under dagen.

Genomförande

Under hela dagen varvas både teori och praktik, och vi gör flera jämförande tester för att ge er maximalt med erfarenhet på kort tid. 5-6 rätter tillagas för att illustrera ett flertal olika tekniker. Vi använder olika sorters trä för att få äkta barbecue-smak och använder både direkt och indirekt värme. Vi äter all mat som lagas äts under dagen.

Plats

Kursen genomförs antingen på Landsbergs gård utanför Flen eller hos South Side BBQJuvelerarvägen 47 i Hägersten. Kolla i vår webb-butik vad som gäller för just den kursen du är intresserad av.

Tid

Kursen börjar 08:00 (kom i tid), och slutar ca kl 16:00.


3. Brisket bonanza, heldag

Barbecue-kurs - Brisket bonanza
Barbecue-kurs – Brisket bonanza

Omfattning och nivå

Det här är en fortsättningskurs. Vi fokuserar helt på allt du vill veta om brisket och short ribs (dvs revbensspjäll från nöt). Eftersom det är tidskrävande börjar vi tidigt då det blir både teori och trimning och förberedelser av brisket. Vi eldar igång offset smokern, för att sen röka kött med ekved hela dagen. Under dagen kommer vi även att tillaga sidfläsk och andra ‘snabbare’ rätter.

Syftet är att ta din grillning till nästa nivå genom att elda med ekved i en offset smoker. Samma principer gäller som vi lär oss i heldagskursen (se ovan), men det är skillnad i detaljerna, samt att elda med ved istället för kol. Annat bränsle, helt annat luftflöde, och därmed ett antal små moment som behöver justeras.

Förkunskaper

Den här kursen förutsätter att du känner till du inte är helt grön på barbecue. Dock kommer vi att gå igenom detaljerna under hela passet, så man behöver inte vara expert. Vet du bara vad en brisket är och har grillat med indirekt värme ska du känna dig varmt välkommen.

Att ta med/förbereda

Inget speciellt. Vi tillhandahåller ekved, smoker, brisket, rubs osv. Dricka finns på plats. Ta med kläder som passar vädret.

Genomförande

Eftersom brisket är tidskrävande behöver vi starta dagen med teori-genomgång samt en detaljerad genomgång av hur man bedömer, putsar och kryddar en brisket. Varje deltagare får en egen brisket, och man får provsmaka/äta den vid kursens slut, eller ännu hellre: ta med en kylbag (för att hålla brisketen varm) och tar med den hem. Vi kommer även att göra s.k. short ribs och sidfläsk under kursens gång. Vi börjar tidigt för att elda igång smokern och börja varmröka köttet. Här turas vi om att sköta smokern och träna på att elda rätt.

Plats

Kursen genomförs antingen på Landsbergs gård utanför Flen eller hos South Side BBQJuvelerarvägen 47 i Hägersten. Kolla i vår webb-butik vad som gäller för just den kursen du är intresserad av.

Tid

Kursen börjar 07:00 (kom i tid), och slutar ca kl 19:00.