Armadillo eggs är ett klassiskt exempel på ’lustiga’ namn inom den mat-genre som kallas barbecue. Det är en färsbiff med fyllda jalapenos/padrones i mitten. Man kan använda mild eller het peppar helt beroende på smakpreferenser.

Portioner: 4

Ingredienser

500 g färs (nöt-,fläsk- eller bland-)
10-12 jalapenos/padrones
5-6 msk philadelfia-ost
50 g riven parmesan
3-4 msk Hank’s KC Royale Pork & Poultry
5-6 msk bbq-sås

Gör så här

Börja med att tända grillen och förbered den för indirekt värme. Ställ in den på 130° C.

Skär av roten på pepparfrukten och dela dem sen längsmed i halvor. Ta ur kärnorna och fyll varje halva med philadelpia-ost och riven parmesan. Forma sen små färsplättar med händerna och vira/knåda ihop runt varje pepparhalva. Se till att det är tätt så osten inte läcker ut. Det kan bli fler eller färre än 10 ’ägg’ beroende på olika storlek på pepparfrukterna. Strö nu ett jämnt lager rub på äggen.

Armadillo Eggs-fyllning
Armadillo Eggs-fyllning
Armadillo Eggs med rub
Armadillo Eggs med rub

Placera äggen på grillen och lägg i ett par bitar trä för röksmak. Låt dem ligga på grillen i ca 30 minuter. Pensla dem sen med bbq-sås och grilla dem ytterligare 10-15 minuter. De är klara när kött-temperaturen mäter 65° C.

Armadillo Eggs på grillen
Armadillo Eggs på grillen

Här är en video…

…som visar hur: