Amerikanska pannkakor: finns det nåt bättre sätt att starta dagen? De här är lätta att göra, och avnjuts helst med din favorit-sirap. De här görs på fruktyoghurt, vilket ger en extra fräschör till smaken. Så här gör man:

Portioner: 7 pannkakor

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 dl frukt-yoghurt
1 ägg
1 tsk bakpulver

Gör så här

Börja med att hälla mjölet och yoghurten i en bunke. Tillsätt ägg och bakpulver, och blanda ihop allt med en visp. Se till att inga mjöl-klumpar finns kvar. Tycker du att smeten blir för tjock kan man ha i ytterligare lite yoghurt. Sätt spisen på normal stektemperatur, 4 av 6. När stekpannan har kommit upp i temperatur lägger man i en klick smör i stekpannan, och häller i 3 pannkakor åt gången. Jag använder en stor slev/sked till detta. Försök att inte göra dem för stora, 7-10 cm i diameter är lagom. Stek dem 2-3 minuter per sida, och vänd sen, och ge dem ytterligare en minut. Servera dem med en rejäl dos lönnsirap och smör!

Mjöl och ägg-mix

Mjöl och ägg-mix

Mjöl, yoghurt och ägg-mix

Mjöl, yoghurt och ägg-mix

Pannkakor i stekpannan

Pannkakor i stekpannan