Chicken wings är en stapelvara inom barbecue. De går snabbt att laga och är perfekta snacks innan matchen eller middagen. De här glaseras med en söt barbecue-sås på slutet.

Ingredienser

10 kycklingvingar
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk senapspulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 sats Barbecue-sås

Gör så här

Blanda ihop de fyra torr-kryddorna till en rub. Rör om med en tesked. Lägg ut kycklingvingarna på en plåt eller en stor tallrik. Fördela kryddblandningen jämnt över alla vingar runt om.

Kycklingvingar med rubben applicerad

Kycklingvingar med rubben applicerad

Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 160-170° C. Det är lite varmare än normalt, men det behövs för att skinnet ska bli krispigt. Lägg vingarna på gallret på den svalare sidan och lägg på locket. Lägg i några träbitar för rökning på de glödande kolen/briketterna. Till kyckling passar äpple-trä utmärkt.

Låt dem ligga i 10-15 minuter, tills innertemperaturen är ca 65° C. Sen är det dags att lyfta på locket. Nu ska två saker ske:

  1. Temperaturen ska ökas rejält i grillen genom att öppna alla ventiler.
  2. Alla vingar penslas med barbecue-såsen.

Pensla på såsen, stäng locket och låt vingarna ligga ytterligare 5-10 minuter på hög värme så att såsen karamelliseras, och deras innertemperatur når 70°C. Efter det lägger man upp kycklingvingarna på ett fat så de svalnar lite. Sen är det bara att hugga in!

Här är en video som visar hur: